850591bb471d4143bc353b5e542e71c0-4.jpg

Scouts 

De volgende speltak heet scouts. Het buitenleven lonkt en het land, het water en de lucht zijn favoriete plekken om op ontdekkingstocht te gaan. Scouts leren hoe ze moeten organiseren. Daar helpt de leiding je natuurlijk nog bij en bovendien heb je bij de welpen ook al heel veel geleerd.

P1080119.jpg

Bij de welpen is het meer spelen dan met technieken bezig te zijn, maar bij de scouts is dat wel anders. Dan ga je meer met knopen of route-technieken bezig. Bij de scouts wordt er ook meer van je verwacht. Bijv. op het pinksterkamp wordt er dus niet meer voor je gekookt, maar moet je het zelf kunnen. Ook daar wordt tijdens opkomsten aandacht aan besteed. Maar op kamp moet je dus een keuken of een vuurtafel kunnen maken om er vervolgens op te kunnen koken. 

Patrouille

Daarnaast leert een scout in een team te kunnen werken. Elke zaterdagochtend is er opkomst. Je draait een opkomst in een groep. Zo’n groep heet een patrouille. Elke patrouille heeft een patrouilleleider en een assistent patrouilleleider. Deze twee scouts leren de hele groep te leiden. 

 

Kampen 

Je gaat met de scouts ook op kamp. Er zijn verschillende kampen in het jaar. Zo kunnen de scouts mee naar de Noordelijke Hike Wedstrijden, of het mini-kampje. Een kampje waar je met je eigen groep een weekendje gaat kamperen. Dat doen we om ons voor te bereiden op het Noordelijk Pinksterkamp. Dit is het grootste kamp van het jaar. Daar komen alle groepen van het noorden bij elkaar om gezellig samen op kamp te gaan. Meer informatie van het kamp vind je op www.noordelijkpinksterkamp.nl. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mee op zomerkamp te gaan. Tijdens het zomerkamp ga je een week weg met de hele groep. De locatie kan elk jaar anders zijn. 

 

NHW 

Ook kun je als scout meedoen aan de NHW. Noordelijke Hike Wedstrijden. Je gaat dan met een groepje een weekend weg (zonder je eigen leiding). Je gaat dan overdag een hike lopen. Na de hike ga je je eigen eten koken en je tent opzetten. Kort samengevat ga je zonder leiding van je eigen groep een weekend kamperen en hiken. Elke hike heeft zijn eigen subkampleiding. Dit kan leiding zijn van andere groepen. Ook leiding kan zich opgeven voor de NHW. Alleen gaat de leiding niet hiken maar zal het op een post gaan staan of gaat mee als subkampleiding. 

Wat doen de scouts bij de Struners

 

Mocht je van avontuur houden of hou je van kamperen dan is scouting iets voor jou. 

Kom dan gerust een opkomst kijken. Of neem contact op met de teamleider van de scouts. 

Je mag 2 x vrijblijvend komen kijken.

2013-01-1920142531.jpg