6daf215143ec4e1eb0faebd81cd962b8.jpg

Scouting staat voor uitdaging!!! Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Welpen hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

091364f7-c572-4000-8ada-478a70fb3b63-2.jpg

 

De welpen komen elke zaterdag bij elkaar. De welpen doen dan van alles wat maar met natuur of technieken te maken heeft. Zo leren de welpen de basis van de knoop-technieken. Dit moet een welp kunnen beheersen om door te kunnen ontwikkelen naar de scouts. Ook ben je bij de welpen al bezig met route-technieken. Of we gaan het bos in. Daar doen wij een spel, of bouwen een brug van spullen uit de natuur. Ook kijken wij met de welpen wat je kunt eten uit de natuur. Denk aan brandnetelsoep.

 

Kampen

 

Je gaat met de welpen op kamp. Er zijn verschillende kampen in het jaar. Zo kunnen de welpen die 10 jaar of ouder zijn mee naar de Noordelijke Hike Wedstrijden, of het mini-kampje. Een kampje waar je met je eigen groep een weekendje gaat kamperen. Als je nog nooit op kamp bent geweest, kun je op dit kamp met je eigen groep ervaren wat het is om op kamp te gaan. Daarnaast gaan we ook naar het Noordelijk Pinksterkamp. Dit is het grootste kamp van het jaar. Daar komen alle groepen van het noorden bij elkaar om gezellig samen op kamp te gaan. Meer informatie van het kamp vind je op www.noordelijkpinksterkamp.nl. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mee op zomerkamp te gaan. Tijdens het zomerkamp ga je een week weg met de hele groep. De locatie is elk jaar anders. 

 

Insignes 

Naast alle kampen kun je bij de welpen ook insignes verdienen. Er zijn 2 a 3 momenten in het jaar dat je een insigne kunt verdienen. Dan hebben wij een aantal opkomsten in een bepaalt thema achter elkaar. Bijv. een knoopinsigne. Je hebt als welp een aantal keren in een jaar kunnen oefenen op alle knopen die je als welp moet kunnen beheersen. Op het moment dat er een welp is die deze knopen kan beheersen gaan we een insigneopkomst houden. Je legt een soort examen af. Als je leiding dan ziet dat jij daadwerkelijk de knopen beheerst krijg je een knoopinsigne. Daarnaast zijn er een aantal insignes die je moet hebben behaald om te kunnen overvliegen naar de scouts. 

 

 

Mocht je interesse hebben in scouting en ben je tussen de 7 en de 11 jaar, kom gerust een keertje langs. Voor de tijden dat de welpen opkomst hebben klik hier. Je mag 2x komen kijken. Je wordt dan wel als aspirant lid ingeschreven. Dat wil zeggen dat je wel staat ingeschreven maar nog niet officieel lid bent. Pas als je voor de 2e keer bent wezen kijken vragen we of jij het leuk vindt. Dan pas zetten wij het lidmaatschap om van aspirant lid naar gewoon lid. 

Het welpenteam 

feaa922ab18347ed9a6b45237fde4957.jpg
IMG_20160404_144643-1.jpg
Unknown-1.jpeg
fotowebsite.jpg